EMOTIONAL WELLNESS

Voor iedereen die soms vastloopt in het hoofd en weer verbinding zoekt met het hart

Wat is het verschil tussen coaching & therapie?

Therapie is vaak meer gericht op het verkrijgen van inzicht en begrip, coaching op het veranderen van gedrag. Waar je met een therapeut vaak vooral onderzoekt hoe bepaalde patronen in de loop van je leven zijn ontstaan, helpt een coach je met het doorbreken ervan. Mijn begeleiding is een tussenvorm: therapeutisch onderbouwde coaching. Je ontkomt er niet aan om soms even terug te kijken en te onderzoeken waarom je bent geworden wie je bent en doet wat je doet. Maar dat is vooral zinvol als je ook leert hoe je het in de praktijk kunt toepassen. Dat is het doel en dus altijd de focus.

Hoeveel sessies heb ik nodig? 

Soms komen mensen bij me met een heel concrete vraag. In die gevallen komen we vaak al een heel eind in zo’n zes tot acht sessies. Sommigen komen al jaren regelmatig langs. Niet per se omdat ze met een specifiek probleem zitten, maar omdat ze de reflectie en ondersteuning als prettig en waardevol ervaren. Weer anderen doen eerst een reeks sessies en boeken daarna een aantal vervolg gesprekken of komen eens in de zoveel tijd nog eens langs. 

Is jouw coaching ook geschikt voor koppels?

Zeker sinds mijn deelname aan het Net 5 programma Iris en de 12 dates melden veel mensen zich bij me met relatieproblemen. Ik begeleid ook koppels, regelmatig en graag. Leren omgaan met de emoties van degene die het dichtst bij je staat, is namelijk minstens zo verrijkend en belangrijk als inzicht verwerven in je eigen emoties. 

Wordt coaching vergoed door mijn verzekeraar? 

Helaas wordt mijn begeleiding niet standaard vergoed. Via het basispakket wordt psychologische hulp doorgaans alleen vergoed als er sprake is van bepaalde diagnoses. Daaraan is dan een bepaalde behandeling met een maximum aantal behandelingen gekoppeld. 

 

Erg bureaucratisch waardoor maatwerk vrijwel onmogelijk wordt gemaakt. Zo worden namelijk vaak vooral de symptomen behandeld en niet de grondoorzaak. Ik krijg veel cliënten die zijn vastgelopen in het reguliere circuit en zoeken naar een meer holistische aanpak.

 

Sommige verzekeraars hebben coaching als extra wel in een aanvullend pakket zitten, vraag na of dit op jouw verzekeraar van toepassing is.